| Belépés |
 

 
  Untitled Document
 

A német újságban megjelent cikk fordítása:

 

Legendák útközben

Egy legenda, ami még az USA-ba és Budapestre is elkerült:a német Weeze-ben  nemzetközi Opel GT találkozó volt...

Weeze
Kővári Péter (a képen jobb oldalt) Magyarországról épp azt magyarázza egy kíváncsi látogatónak, hogy  került hozzá az Opel GT-je.
Előtte őt és a Los Angelesi GilWessont köszöntötte Ulrich Francken, Weeze polgármestere, és a szervező, Hermann-Josef Verhoven a Cyriakus-téren. Bővebben most a 3.oldalon olvashat erről! ( Fotó: Geib)

Kővári Péter Budapestről (bal oldalt), és Gil Wesson Los Angelesből a legmesszebbről érkezett Opel-GT tulajdonosok, akik megtették Weeze-be az utat. Az amerikai a „mini-Corvette"-jét konténerben, hajón hozta Európába. Ulrich Francken polgármester (jobb oldalt) köszöntötte mindkét résztvevőt, és átadott mindkettejüknek egy címeres dísztányért. Hermann-Josef Verhoven találkozó-szervező (2. balról) egyszerűen csak büszke volt.

,,A legszebb autó"

Weeze-ben kerek 90 Opel GT volt – A találkozó összes fotója a helység iránytűjében!

Volt már egy példakép is: ahogy tegnap a Weeze-i Cyriakus-téren az Opel GT találkozó a tetőpontját elérte, egy nagy testvér kanyarodott a kis cirkálók elé. Annak idején a GT-t szívesen jelölték a mini-Corvette névvel. Világos?
Franz Geib írása

Ezért az Opel GT-k, amik a „Csak repülni jobb” szlogennek megfelelően a hetvenes években a fiatal és gyors sofőrök kívánság-listáján egész elöl álltak, egyértelműen nagy számban, kerek 90 darab volt található tegnap, szombaton Konstanztól Lübeckig, a magyar Budapesttől Belgiumig a műfajukban legnagyobb találkozójukon Észak-Rajna tartományban, ahogy a szervező Hermann-Josef Verhoven büszkén számolt be: „Van egy résztvevőnk Amerikából is!” Tessék?
„Hi, I’m Gil Wesson from Los Angeles”, mutatkozott be az Opel-GT rajongó tegnap Weeze-ben a napsütötte Kaliforniából. Amikor kisfiúkorában élete első Opel GT-jét meglátta Új-Zélandon, teljesen oda-meg vissza volt. „1978-ban, 16 évesen vettem meg az elő GT-met, és eztpedig három éve”, meséli az 50 éves, és mutatja a kék-sárga rakétáját, amit mindössze három hónap alatt, a Kaliforniai Pubble Beach-i  Auto-Showra restaurált. A tanult hivatását, az elektor-mérnökséget az amerikai rég a szögre akasztotta, és hobbiját foglalkozásként űzi: most Opel GT-ket és alkatrészeit adja el.
A Cyriakus-tér tegnap tele volt parkoló Opel GT-kkel, alkatrész-kereskedőkkel és
Szakemberekkel. Hermann-Josef Verhoven-nek ez volt az álma: „A GT volt kétségtelenül a legszebb autó, amit az Opel gyártott. Hol talál az ember ma még egy ilyen formát és bukólámpát?”
A városháza tetejéről készült kép kerek 90, 1968-73-ig gyártott Opel GT-t ábrázol. 103.000 darab készült kizárólag Bochumban, egész Európa és az amerikai piac számára. Weeze-ben volt két versenyautó Belgiumból, és egy Steinmetz GT, amit 2000 munkaórával építettek újjá. Fotó: Khalid Rasid (Weeze község)

 
  Kattints a képre a megnyitáshoz.
A mappa megnyitása sikertelen!
 
     
 
   
   
   
   
   
         
 
 
 
Home | Hírek | Kapcsolat | Hirdetések | Vendégkönyv | Fotógaléria